Порошенко підписав закон про допуск іноземців на військові навчання в Україні

im578x383-poroshenko_president.gov.ua
Фото: Еспресо.TV

Президент України Петро Порошенко підписав закон про допуск підрозділів інших держав на територію України для участі в багатонаціональних навчаннях, які будуть проводитися у 2018 році.

Про це повідомляє Укрінформ.

Верховна Рада схвалила рішення Президента Петра Порошенка про допуск іноземних військових 18 січня.

Згідно з планом, передбачається допуск до 3 тисяч військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою, до 6 літаків і вертольотів на строк до 365 діб у січні – грудні 2018 року в рамках багатонаціонального навчання з підготовки підрозділів збройних сил.

Також схвалено допуск підрозділів держав-членів НАТО та держав – учасниць програми «Партнерство заради миру» у кількості до 2000 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою, до 20 літаків і вертольотів на строк до 16 діб у червні – листопаді 2018 року в рамках українсько-американських навчань «Репід Трайдент – 2018».

Крім того, Рада схвалила допуск військових інших держав для участі в українсько-американських навчаннях «Сі Бриз – 2018» на строк до 25 діб у червні – жовтні 2018 року. Також іноземні військові допускаються для участі в навчаннях «Світла Лавина – 2018», «Чисте Небо – 2018»; українсько-румунського навчання «Ріверіан – 2018».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: