Депутати визначили, коли у Львові підніматимуть червоно-чорний прапор

634193
Фото: ілюстративне. Джерело: Обозреватель

Депутати Львівської обласної ради визначили порядок та дати використання прапора національно-визвольної боротьби українського народу на території Львівської області, передає кореспондент Дивись.info.

Відповідно до тексту ухвали, рекомендується підняття біля адміністративного будинку Львівської обласної ради, а також на будівлях, у яких розміщуються органи місцевого самоврядування, прапора національно-визвольної боротьби українського народу у певні дати, пов’язані із визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшануванням пам’яті Героїв.

Також на знак вшанування пам’яті Героїв національно-визвольних змагань прапор  національно-визвольної боротьби піднімається в траурному оформленні – у цьому випадку до верхньої частини древка або флагштока прапора прикріплюється чорна стрічка.

Крім цього, депутати рекомендували керівникам підприємств, установ і організацій, незалежно від форм власності, громадських об’єднань Львівщини вивішувати революційний прапор ОУН на будівлях у дні, затверджені в додатку до цього рішення.

Йдеться зокрема про такі дати як 1 січня - день народження Степана Бандери, 3 лютого -  день створення ОУН, 5 березня - річницю з дня смерті головнокомандувача УПА Романа Шухевича, 14 червня - день народження Євгена Коновальця,  також дні створення УВО, УПА, та УГВР, проголошення Акту відновлення Української держави, День Героїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: