Друг Садового потрапив до санкційного списку США

fridman_sadovyj_00870

Михайло Фрідман – уродженець Львова, російський бізнесмен, засновник консорціуму «Альфа-груп» потрапив до так званого «кремлівського санкційного списку» США.

Нагадаємо, Михайло Фрідман – ініціатор створення фестивалю Alfa Jazz Fest у Львові.

Головним спонсором фестивалю до 2018 року виступав «Альфа-Банк Україна», в зв'язку з чим фестиваль носив назву Alfa Jazz Fest. У 2017 році було прийнято рішення про перейменування фестивалю на Leopolis Jazz Fest. Здебільшого на це вплинув тиск громадськості, оскільки низка громадських організацій  виступали за цілковиту заборону фестивалю, спонсорованого російським бізнесменом.

Американська версія журналу Forbes в 2015 році оцінила статки Фрідмана в $14,6 млрд (68-е місце у світі). В тому ж році в списку 200 найбагатших бізнесменів Росії, складеному російською версією журналу Forbes, Фрідман посів 2-е місце.

Має ізраїльське громадянство, проживає у Лондоні.

У російському політикумі вважалося, що Фрідман взагалі не має політичних уподобань. Коли перед виборами колеги цікавилися, хто з кандидатів на президентське крісло миліший Михайлу Маратовичу, останній відповідав: «Той, хто переможе».

Утім, 2012 року Фрідман дедалі активніше підтримує Путіна.

«Я думаю, що на сьогоднішній день, я б його (Путіна – ред.)підтримував у тому сенсі, що, мені здається, його цілком щиро підтримує більшість населення нашої країни. Вважаю, що Путін на сьогоднішній день – абсолютно демократичний президент в тому відношенні, що його погляди, його цінності, принципи поділяє більшість. Можливо, це менша більшість, ніж було якийсь час тому», – сказав в одному з інтерв’ю Михайло Фрідман.

Нагадаємо, Міністерство фінансів США внесло в «кремлівську доповідь», передану конгресу США, імена 210 осіб. Серед них 114 великих чиновників і керівників держкомпаній, а також 96 олігархів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: