В Польщі заборонять торгівлю по неділях

produkty_small-756x425
Фото: ілюстративне

Повна заборона торгівлі в неділю у Польщі набуде чинності від 2020 року, до цього часу торгівля буде обмеженою.

Про це повідомляє «Польське радіо».

Відповідно до закону, починаючи з 1 березня цього року, торгівля в неділю буде поступово обмежуватися.

Від 1 березня торгівля буде дозволена у дві неділі кожного місяця – першу та останню. Від 1 січня 2019 року торгівля буде дозволена тільки в одну неділю кожного місяця, а починаючи від 2020 року заборона торгівлі охопить усі неділі, за винятком семи впродовж року.

Президент Польщі Анджей Дуда наголосив, що закон про обмеження торгівлі в неділю допоможе повернутися до певних норм:

«Це момент повернення до певної нормальності. Це момент демонстрації солідарності всередині нашого суспільства. Це солідарність тих, хто не працює у галузі торгівлі й має в неділю вихідний, з тими, хто працює в торгівлі, і досі неділя не була для них днем, який вони можуть провести зі своїми дітьми, родинами. Ці люди теж повинні мати вихідну неділю».

Законом передбачається ряд винятків. У неділю торгівля буде дозволена, зокрема, у пекарнях, цукернях, на автозаправних станціях, у кав’ярнях, крамницях із сувенірами, кіосках з пресою та квитками на міський транспорт, у крамницях із тютюновими виробами, на вокзалах і летовищах.

За порушення закону про обмеження торгівлі в неділю загрожує штраф від 1 тисячі злотих (понад 240 євро) до 100 тисяч злотих (понад 24 тисячі євро). Якщо порушник регулярно ігноруватиме закон – йому загрожує кара позбавлення свободи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: