62 малозабезпечених та переселенців стали підприємцями, завдяки проекту «Рука допомоги»

338717

 У 2017 році до проекту «Рука допомоги», який реалізується Мінсоцполітики за підтримки Світового банку у трьох пілотних областях – Львівській, Полтавській та Харківській, долучилися понад 2,4 тисячі чоловік, про це повідомляє прес-служба проекту.

З них понад 1120 осіб з числа безробітних малозабезпечених та переселенців повернулися на ринок праці. Зокрема, у минулому році понад 650 осіб працевлаштовано, 408 осіб взяли участь в оплачуваних громадських роботах, а 62 – розпочали власний бізнес, скориставшись безвідсотковою фінансовою допомогою. Загальна сума наданої фінансової допомоги учасникам проекту становить понад 3,6 мільйони гривень.

Найбільшою популярністю у вчорашніх безробітних, які стали підприємцями, користуються такі напрями діяльності, як організація громадського харчування, сільське господарство, виробництво меблів та комплектуючих, організація торгівлі, послуги з ремонту авто, тощо. Підприємці користуються консультативною підтримкою з боку регіональних офісів проекту та місцевих центрів зайнятості.

Проект «Рука допомоги» націлений на повернення на ринок праці та соціальну активізацію безробітних членів малозабезпечених сімей, які отримують соціальну допомогу від держави. Проект також має на меті реінтеграцію на ринок праці вимушених переселенців з території проведення АТО.

Найбільша кількість малозабезпечених безробітних приєдналась до проекту у Полтавській області – 988 осіб. У Львівській області у проекті беруть участь 792 особи, у Харківській – 639.

За ініціативи регіонів, пілотний проект буде продовжено до кінця 2018 року. Комісії, створені при обласних державних адміністраціях пілотних регіонів, продовжують прийом заявок на участь у проекті «Рука допомоги». У січні цього року комісії Львівської та Харківської областей прийняли рішення про надання фінансової допомоги для відкриття власної справи восьми учасникам.

Довідка:

Пілотний проект «Рука допомоги», який впроваджується Міністерством соціальної політики України за підтримки Світового банку, має на меті апробацію механізмів виведення людей зі стану бідності шляхом сприяння у працевлаштуванні, залученні до громадських робіт або започаткуванні власної справи. Проект реалізується у трьох областях: Львівській, Полтавській та Харківській.

За підсумками реалізації пілотного проекту буде розроблений  законопроект по розповсюдженню успішного досвіду на всю територію України. Очікується, що запровадження нових механізмів дозволить суттєво знизити рівень безробіття в країні, зменшити соціальну напругу та створити нові робочі місця. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: