Армія закупила майже 200 тисяч польових харчових наборів із саморозігрівом

d01b4342a384c685a5a8654cf21d648df07797ba

Торік за напрямом тилового забезпечення Міноборони укладено понад 600 договорів за результатами проведених 372 процедур закупівель.

Про це поінформував тимчасово виконуючий обов’язки директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України полковник Олег Лутченко.

Офіцер повідомив, що торік вперше для військових частин було закуплено сучасне технологічне та холодильне обладнання на суму 83 млн грн. Це зокрема пароконвекційні печі, сучасні лінії роздачі і посудомийні машини, термоконтейнери для перевезення готових страв, інше сучасне обладнання.

«Також здійснено закупівлю та постачання до військових частин 189 тисяч комплектів нових добових польових наборів продуктів, які включають в себе перші та другі страви у зручному пакуванні в комплекті із безполуменевим розігрівачем. Забезпечення військовослужбовців новими добовими наборами під час виконання спеціальних завдань є одним з важливих кроків щодо підвищення боєздатності та автономності харчування військ в бойових умовах», — наголосив полковник Олег Лутченко.

За словами офіцера, на потреби Збройних Сил України за напрямками пально-мастильних матеріалів та спеціальних рідин, продовольчого та речового забезпечення у минулому році було передбачено 8 млрд 686,4 млн грн.

Щодо напрямку продовольчого забезпечення, торік було надано послуг з харчування 100 відсотків особовому складу Збройних Сил України за 49 діючими договорами на суму 3 млрд 103,7 млн грн.

«Важливим досягненням минулого року є перехід 23 військових частин на нову систему продовольчого забезпечення із застосуванням каталогу продуктів харчування, що дало можливість урізноманітнити харчування військовослужбовців», — підкреслив тимчасово виконуючий обов’язки директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: