Сенат Польщі не захотів змінювати закон про «бандеризм» 

8e4ktkqTURBXy9iOWIxZmVjYWJkZDAzODZlMGQxODM5OWMwODEyMDJkZC5qcGVnk5UDAM0Bos0VwM0MPJMFzQMUzQG8lQfZMi9wdWxzY21zL01EQV8vMWQ3NGNiNDE3MDU5NTA0MzY2MjljYWJkNjA2ZjUwZjYucG5nB8IA

«За» проголосували 11 сенаторів, проти - 5, утримались - 0.

Комісії Сенату Польщі підтримали без поправок зміни до закону про Інститут національної пам’яті, у котрому передбачається покарання за заперечення злочинів українських націоналістів, про це передає Onet.pl.

Зазначається, що так званий закон «про бандеризм» підтримали комісії прав людини, верховенства права, а також з питань культури. «За» проголосували 11 сенаторів, проти - 5,утримались - 0.

У законі є положення,згідно з яким кожного, хто публічно і всупереч фактам приписує польському народу чи державі відповідальність чи причетність до злочинів Третього рейху чи інших злочинів проти людяності, миру та воєнних злочинів, чекатиме штраф чи позбавлення волі на строк до трьох років.

Саме до цього положення сенатори не захотіли вносити зміни. Крім того, вони відхилили поправку, згідно з якою мали би прибрати запис про «злочини українських націоналістів».

Нагадаємо, Сейм Польщі 26 січня 2018 року, прийняв закон про заборону пропаганди так званої «бандерівської ідеології». Закон стосується визначення злочинів українських націоналістів та українських організацій, які співпрацювали з Третім рейхом під час Другої світової війни та відповідальні за події на Волині і Східній Малій Польщі.

Джерело: rbc.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: