Стало відомо, яка тварина стала новим символом Карпат

Symvol_Karpat

Рись, яка набрала більше 30% голосів, стане не тільки героїнею освітніх матеріалів для шкіл, коміксів та мультфільмів про збереження природи в Україні, але й отримає власну скульптуру у Моршинському парку.

Національне голосування за тварину-символ Карпат відбулося в рамках всеукраїнського еко-проекту «Разом за природу».

«До списку кандидатів увійшли 10 тварин. Більшість із них занесені до Червоної книги України як вразливі, рідкісні або такі, що знаходяться на межі зникнення: це ведмідь бурий, саламандра плямиста, зубр, кіт лісовий та рись євразійська, а також тритон карпатський, тварина-ендемік, тобто такий вид, що мешкає тільки у Карпатах. За звання символу боролись і поширені, але не менш цінні тварини: вовк, вивірка карпатська, їжак білочеревий, борсук звичайний. Усього за тварин віддали понад 5000 голосів», - йдеться в повідомленні.

«Завдяки голосуванню тисячі українців дізналися про рідкісні та зникаючі види тварин, які потребують захисту, — говорить представник організаторів проекту Марина Соловйова. — Їхнє життя опинилося під загрозою в тому числі через зменшення площ лісів. Проект «Разом за природу» повертає тваринам домівки — ми відновлюємо карпатські ліси і тільки минулого року висадили понад 24 000 дерев. Збереження екосистеми Карпат – головна місія проекту, тож зараз ми разом із Всесвітнім фондом природи в Україні готуємо низку освітніх матеріалів для дітей – мультфільми та комікси, де рись стане головним героєм. Крім того, наступного року скульптура символу Карпат прикрасить парк у Моршині».

Варто зазначити, що рись називають невловимим мисливцем. Зараз в Україні мешкає близько 350 плямистих кішок з китичками на вухах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: