Львівський виконком затвердив нові договори з перевізниками: за невиконання умов штрафуватимуть

DSC06678

Виконавчий комітет затвердив договір з перевізниками на автобусних маршрутах загального користування, які укладатимуться з переможцями конкурсу на перевезення.

Виконавчий комітет затвердив договір з перевізниками на автобусних маршрутах загального користування, які укладатимуться з переможцями конкурсу на перевезення, передає кореспондент Дивись.info.

Як пояснив в.о. начальника управління транспорту ЛМР Олег Партика, у договорі передбачені штрафні санкції у випадку невиконання умов.

«Передбачені конкретні штрафні санкції для перевізників за невипуск автобусів на маршрути, за нерегулярність руху – це буде 200 неоподатковуваних мінімумів. Будуть штрафи і за інші порушення, наприклад є вимога щодо оформлення, освітлення, позначення місць для людей з інвалідністю. Якщо це не буде виконано – штраф 100 неоподатковуваних мінімумів», – розповів Олег Партика у коментарі журналістам.

За його словами, договір також передбачає певні інвестиційні зобов’язання перевізників.

«Це як капітальний ремонт, так і придбання автобусів – вживаних, але обов’язково з низькою підлогою або нових. Кожного року протягом терміну дії договору перевізники мають оновлювати парк на 10% – розповів керівник управління. Штраф у 100 неоподатковуваних мінімумів передбачено за недотримання санітарного стану в автобусах. Водночас штрафів за хамство водіїв не передбачено. Це людський фактор, якщо будуть скарги, їх будуть розглядати на підприємстві і в Укртрансбезпеці», – розповів Олег Партика.

За його словами, передбачено, що автобуси працюватимуть у звичайному режимі і лише один маршрут діятиме в режимі «експрес».

Водночас члени громадської ради при управління транспорту обурені способом, у який затверджувався договір.

«Сьогодні пообіді має відбутися засідання громадської ради, яка мала дати експертну оцінку договору, але, як бачимо, рішення уже прийнято. Це кулуарно прийнятий договір  і ніхто, крім перевізників і чиновників ЛМР, не знає, що там прописано. Ні громадськість, ні депутати з інженерної комісії, з якими я спілкувався  - ніхто нічого не бачив. Я три тижні просив керівника управління надіслати мені проект договору. Відповідь була, що його ще  немає. І раптом договір з’являється вже на виконкомі  і затверджується. Для чого тоді збирати громадську раду?» – заявив Святослав Товстига.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: