Прокуратура Києва у понеділок візьметься за незаконну каплицю УПЦ МП

1448190
Фото: Zaxid.net

Керівництво Прокуратури міста Києва проведе у понеділок зустріч з представниками Національного музею історії України, за результатами якої будуть сформовані позовні вимоги з приводу захисту інтересів територіальної громади та міста Києва від незаконної забудови біля фундаменту Десятинної церкви.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

«За результатами робочої зустрічі керівництва Прокуратури міста Києва з представниками Музею історії України у понеділок будуть сформовані позовні вимоги з приводу захисту інтересів територіальної громади та міста Києва від незаконної забудови біля фундаменту Десятинної церкви», - написала вона.

Окрім того, додала вона, прокуратура міста Києва в апеляції відстоюватиме послідовну позицію та проситиме пом’якшення запобіжного заходу двом киянам, які підозрюються у підпалі незаконно побудованої будівлі Десятинного монастиря УПЦ МП.

Нагадаємо, близько двох сотень активістів у суботу провели акцію біля незаконно побудованої споруди-каплиці УПЦ МП біля фундаменту Десятинної церкви на території Національного музею історії України.

Акція спрямована на підтримку арештованих раніше двох архітекторів Олександра Горбаня і Олексія Шемотюка, яких звинувачують у спробі підпалу самовільно збудованої каплиці.

Учасники акції також заявлять, що виступають проти існування незаконно побудованої споруди-каплиці біля фундаменту Десятинної церкви. Активісти вигукують гасла «Архітекторів на волю», «Росія геть з України», «Геть московського попа».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: