У Сирії збили російський військовий літак (відео)

922120
Фото: Су-25 ВКС Росії

Сирійські повстанці з угрупповання «Джейш ен-Наср» збили в провінції Ідліб російський штурмовик Су-25.

Про це повідомляє IA ZIK з посиланням на групу розслідувачів «Conflict Intelligence Team».

«На каналі угруповання Вільної сирійської армії «Джейш ен-Наср», що діє в сирійській провінції Ідліб, опубліковано відео падіння штурмовика Су-25. Літаки цього типу в Сирії застосовуються тільки ВКС РФ», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що літак був збитий з переносного зенітного ракетного комплексу в районі, де вже кілька тижнів триває успішний наступ проасадівських сил на позиції повстанців і джихадистів, які їм протистоять. Наступ підтримується угрупованням ВКС РФ в Сирії, яке завдає ударів по позиціях противників Асада, а також, згідно з різними фото- і відеоматеріалами, по цивільній інфраструктурі.

31 січня один із протурецьких загонів Вільної сирійської армії хвалився трофейним ПЗРК «Ігла-1М», добутим у курдських ополченців у ході турецької операції в кантоні Афрін на півночі Сирії. Про застосування ПЗРК «Ігла» заявляли і джерела аккаунта протурецьких повстанців «Щит Євфрату».

На відео видно, що пілот штурмовика встиг катапультуватися.

Пізніше повстанці повідомили, що пілот збитого ними російського штурмовика Су-25 загинув, й опублікували його фотографію.
Згідно з повідомленнями в ЗМІ, угруповання «Джейш Ен-Наср» раніше користувалося підтримкою з боку Туреччини і США. Також зараз бойовики угруповання беруть участь у військовій операції ЗС Туреччини проти курдів у кантоні Афрін на північному заході Сирії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: