Через службову недбалість на Львівщині засудили майстра лісового господарства

159003
Фото: ілюстративне

Через службову недбалість посадовця, якого викрили правоохоронці, підприємству та навколишньому середовищу були заподіяні збитки на загальну суму понад 800 000 гривень.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області та прокуратури області виявили факт незаконного зрізання дубів у Карпатському регіоні.

«Правоохоронці встановили, що на території лісництва лісозаготівельна бригада впродовж 2016 року проводила вирубування дерев на відведеній для цього лісосіці. Як з’ясувалося, майстер лісозаготівель, 38-річний місцевий мешканець, здійснюючи організаційне керівництво та контроль за проведенням робіт, ніде не відобразив зрізання 30 дубів, котрі в подальшому були привласнені», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що внаслідок протиправних дій охоронюваним державою інтересам та підприємству завдано збитків на суму у 825,2 тисяч гривень.

Посадовцю було повідомлено про підозру за ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

«За вироком суду майстру лісогосподарства призначено покарання – три роки позбавлення волі (з іспитовим строком 1 рік 6 місяців) з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій на підприємствах, установах та організаціях всіх форм власності у лісовій сфері протягом півтора року. Крім того, засуджений має сплатити штраф в дохід держави у розмірі 600 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (10 200 гривень)», - повідомили в поліції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: