До Синютки на прийом намагалися прорватися прихожани згорілої церкви УПЦ МП (фото)

27780950_1692791164093294_769536417_n
Фото Микити ПЕЧЕНИКА

Сьогодні до Львівської облдержадміністрації прийшла група прихожан церкви УПЦ МП, де на вихідних сталася пожежа.

Сьогодні до Львівської облдержадміністрації прийшла група прихожан церкви УПЦ МП, де на вихідних сталася пожежа і вимагали зустрічі з головою ЛОДА.

Про це повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

Фото Дивись.info

Близько трьох десятків прихожани заявили, що протестують проти того, що «церкву спалили», а також вимагають активних дій з боку місцевої влади. Люди намагалися зустрітися з головою ЛОДА Олегом Синюткою, але оскільки його не було на місці, то пообіцяли прийти завтра з іконами.

Оновлення: за даними прес-служби ЛОДА, Олег Синютка все ж вийшов до мітингувальників. Крім того, сьогодні запланована зустріч голови ЛОДА із прихожанами, що приходили сьогодні вранці.

Загалом акція протесту тривала близько півгодини.

Опісля прихожани вирішили Львівської міської ради, де вимагали зустрічі із мером Андрієм Садовим.

Нагадаємо, 3 лютого, вночі, на проспекті Червоної Калини, 85 в дерев’яній православній церкві Святого Кн. Володимира Московського патріархату спалахнула пожежа.

Внаслідок пожежі постраждало приміщення храму, дах, а також церковний інвентар. Тиждень тому біля будівлі цього храму відбувся пікет: активісти принесли дитячі іграшки на знак пам’яті про дитину, яку відмовилися відспівувати представники цієї конфесії в Запоріжжі.

За словами начальника сектору зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Львівській області Віталія Туровцева, за попередніми висновками, пожежа в церкві виникла через коротке замикання в електромережі.

«Коли пожежні підрозділи прибули на місце події, загоряння йшло зсередини храму. Тобто, за зовнішніми ознаками, пожежа в церкві виникла через коротке замикання в електромережі», – сказав Туровцев.

Тим часом у Львівській єпархії УПЦ МП наполягають, що це був підпал.

«Факт навмисного підпалу є беззаперечним, оскільки електроенергія до храму не була підведена, тим паче, прибувши до храму священик та представники єпархіального управління виявили демонтоване вікно, через яке ймовірно і було вчинено підпал», – коментують у єпархії.

Однак на фото із згарища видно, що у церкві є люстри.

Водночас єпископ Будимлянський та Никшичцький Іоанікій (Сербська Православна Церква) надіслав листа архієпископу Львівському і Галицькому Філарету листа зі співчуттями, де теж констатує факт підпалу.

Тим часом у поліції теж неготові підтвердити факт підпалу. Про це у коментарі «Вголосу» повідомила речниця Національної поліції Львівської області Світлана Добровольська.

«З місця пожежі відібрано взірці для низки експертиз. Їх проводитимуть у Києві. Результати будуть відомими не швидше, ніж через 5-6 місяців», – пояснила Світлана Добровольська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: