«Доступних ліків» стало більше на 41 препарат

27657230_1604096609671764_8595150816839580787_n

Міністерство охорони здоров’я завершило формування нового реєстру препаратів урядової програми «Доступні ліки», які пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою можуть отримати безоплатно або з незначною доплатою.

Загалом у новому реєстрі налічується 239 торгових назв. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив заступник міністра охорони здоров’я Роман Ілик.

«Безоплатних ліків також побільшало – завдяки новому механізму ціноутворення ми змогли розширити асортимент медикаментів, за які пацієнтам не треба доплачувати, до 47 торгових найменувань», – написав Ілик.

І додав, що це додатковий доступ до щонайменше чотирьох з половиною мільйонів упаковок ліків.

«Маю зізнатися, розширення переліку безоплатних ліків – це була першочергове завдання нашої команди. Адже в Україні є дуже багато пацієнтів, особливо літніх людей, яким навіть незначна доплата є обтяжливою для сімейного бюджету. Впевнений, що більший асортимент ліків, які держава покриватиме 100% допоможе нам залучити до програми якомога більше пацієнтів, яким потрібне системне лікування ефективними та безпечними препаратами.

Постійне зростання кількості препаратів у програмі, навіть без розширення на нові групи захворювань – це, безперечно, один із яскравих показників того, що «Доступні ліки» є успішною політикою, яку ми будемо удосконалювати, розширювати. Адже головна мета програми – це здорові люди, зменшення випадків ускладнень, а відповідно і смертності», – написав заступник міністра.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: