Справа грибовицьких кислих гудронів: в «Екоінвестгруп» заявили про підробку документів

24171773_1783512461713080_2046004675_n-560x420
Фото Ігоря Муравського

Несподіваний поворот отримала справа з вивозом кислих гудронів з території Грибовицького сміттєзвалища. В компанії «Екоінвестгруп» ні сном ні духом нічого не чули і стверджують, що їхні документи, ймовірно, хтось підробив.

Нагадаємо, 25 листопада ввечері над Грибовицьким сміттєзвалищем здійнявся чорний ядучий дим. На гарячу лінію надійшла інформація, що горять гудрони. Коли на місце прибули відповідні служби, то з’ясувалося – ведуться роботи з відкачування гудронів.

Робітники повідомили, що власник токсичного озера – Івано-Франківське підприємство за угодою продало кислі гудрони Луганській фірмі, яка, власне, і здійснює відбір. Документів у них не виявилося, тому вони пообіцяли надати їх згодом.

Фото Ігоря Муравського

Документи, які були надані Держекоінспекції у Львівській області, виявилися доволі сумнівними і без печатки. Про це нещодавно в інтерв’ю Дивись.info розповів керівник відомства Микола Маланич.

«Порушено низку кримінальних проваджень, які зараз вже розглядаються слідчими органами, оскільки ми описали всі факти, нарахували відповідні збитки і скерували всі матеріали в правоохоронні органи. Тепер їхнє завдання – встановити особу, оскільки невідома особа, адже виконавець робіт не показав паспорт, не показав документ, який засвідчує його особу. Чоловік приніс якісь сумнівні документи без печатки. Тому правоохоронні органи зобов’язані провести перевірку даного суб’єкта господарювання і нас повідомити, хто саме здійснює діяльність. Тоді ми будемо вживати відповідні заходи», – сказав Микола Маланич.

У наданих паперах зазначалося, що роботи здійснює компанія «Екоінвестгруп» з Луганська. Однак у ТОВ «Еконівестгруп» стверджують, що не мають жодного стосунку до кислих гудронів на Грибовицькому сміттєзвалищі і дізналися про це тільки сьогодні із ЗМІ.

«Ми побачили статтю і взагалі не розуміємо, що відбувається. Ні представники правоохоронних органів, які відкривали провадження, ні з Держекоінспекції ніхто наразі з нами не намагався зв’язатися», – розповів акціонер ТОВ «Екоінвестгруп» Андрій Кислиця.

Він зазначив, що раніше компанія працювали доволі активно на території Луганської області.

«Можливо, хтось підробив документи. У нас були підписані угоди з вугільними об’єднаннями. Хтось кудись поїхав, можливо. Зараз таке життя. Як акціонер я заявляю, що уявлення не маю, про що йдеться. Ми готові надати всі необхідні свідчення. Я зараз знаходжуся у Києві, готовий зустрітися і надати усю необхідну інформацію. Оскільки хтось підробив документи, нехай цим займаються правоохоронні органи», – сказав Андрій Кислиця.

Так само сюрпризом для Андрія Кислиці стала ухвала Жовківського районного суду від 19 січня нинішнього року, згідно з якою Держекоінспекція отримала дозвіл на проведення перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства ТОВ «Екоінвестгруп» при заборі кислих гудронів у ставках-амбарах поблизу Грибовицького сміттєзвалища. Перевірка може бути проведена протягом 20 днів з дня пред'явлення ухвали ВАТ «Львівський дослідний нафтомаслозавод».

З ухвали також стає відомо, що було об’єднано матеріали кількох кримінальних проваджень, починаючи з 2015 року, адже саме тоді відбулася перша спроба забору кислих гудронів.

Цікаво, що і 2015 року, і сьогодні під час забору кислих гудронів у справі фігурувала одна і та ж особа – Гела Кіріа.

Згідно із зверненням Комітету екологічного порятунку до СБУ, яке було написано 28 грудня 2015 року, відбором та утилізацією гудронів займалася ТОВ «Карпат-Еко», натомість Гела Кіріа заявив, що він є представником компанії.

Той самий Гела Кіріа був помічений на Грибовицькому сміттєзвалищі і тепер, але вже як представник «Екоінвестгруп».  Додамо, що акціонер ТОВ Андрій Кислиця повідомив, що ніколи не чув про цю особу і жодних доручень від компанії на роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі не видавалися.

ІА Дивись.info слід загадкового Гели Кіріа вдалося відшукати у Чернівцях. Як нам повідомили у місцевому осередку «Стоп корупції», він громадянин Грузії, але мешкає на Буковині.

Начальник Жовківського відділення поліції Андрій Коцур повідомив, що на сьогодні правоохоронці не отримували жодних документів, де було б зазначено, хто відкачує гудрони.

«Наскільки мені відомо, документи були надані Держекоінспекції», – сказав Андрій Коцур.

Натомість у ТОВ «Екоінвестгруп» запевняють, що готові надати всі свідчення, аби якнайшвидше прояснити ситуацію.

Оксана ДУДАР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: