Якщо насосна станція зупиниться, 1,3 мільйона мешканців Донбасу залишаться без води

bc954334d144e9b35

Українська сторона СЦКК інформує, що через аварійний стан об’єктів насосної станції 1-го підйому Південно-Донецького водопроводу можливе припинення водопостачання на більшості території Донбасу.

26.01.2018 у результаті обстрілу бойовиками НЗФ ОРДО насосної станції 1-го підйому Південно-Донецького водопроводу було пошкоджено систему охолодження одного з двох трансформаторів, призначених для електроживлення станції. Це призвело до критичного 50%-го зниження надійності об’єкта в цілому.

Як наслідок, найменший збій у роботі системи електрозабезпечення може стати причиною повної зупинки насосної станції. Під загрозою припинення водопостачання опиниться населення всього південно-західного напрямку Донецької області, а саме: Волноваський, Красноармійський, Добропільський райони, міста Донецьк (Куйбишевський, Кіровський, Петровський, Ленінський райони), Авдіївка, Маріуполь, Волноваха, Красноармійськ, Докучаєвськ та інші міста і селища (усього 49 населених пунктів) з населенням більше 1,3 млн. осіб.

Українською стороною СЦКК скоординовано проведення фахівцями комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу»» необхідних ремонтно-відновлювальних робіт та отримано гарантії безпеки від Збройних Сил України. Проте проведення ремонту неможливе без надання гарантій безпеки на час зазначених робіт з боку ОРДО. Відповідні запити, за сприяння СММ ОБСЄ, підприємством направлялись двічі: 26 січня та 30 січня поточного року. По зазначеним запитам відповіді від ОРДО не надходило.

«Цинічним є й те, що ватажки ОРДО не тільки не сприяють у відновленні працездатності насосної станції, а й розгорнули брехливу кампанію зі звинуваченнями підрозділів Збройних Сил України у пошкодженні зазначеного електротрансформатора.

Українська сторона СЦКК наголошує, що окупаційна влада ОРДО вкотре демонструє небажання вирішувати нагальні проблеми у відновленні інфраструктури Донбасу, завчасно створюючи передумови виникнення аварійних ситуацій, наслідки яких передбачити важко по обидві сторони лінії розмежування сторін», – йдеться у повідомленні української сторони СЦКК.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: