Заборонений в РФ фільм «Смерть Сталіна» дозволили у Білорусі

smert_stalina_kadr_is_filma_002

У Білорусі покажуть кінострічку «Смерть Сталіна», Міністерство культури країни не знайшло у фільмі порушень законодавства.

Про це повідомляє TUT.BY.

Голова управління кінематографії Мінкульту Олександр Ридван заявив, що зауважень щодо подальшого прокату фільму у Білорусі більше немає.

«Під час перегляду спеціалісти внутрішньої експертної комісії Міністерства культури не знайшли у фільмі «Смерть Сталіна» фактів порушення білоруського законодавства. Направляти фільм до Республіканської експертної комісії (із запобігань пропаганди порнографії, насилля та жорстокості) вважаємо недоцільним» — повідомив він.

«Смерть Сталіна» у кінотеатрах Білорусі покажуть 8 лютого. Попередню прем’єру кінострічки, призначену на 24 січня, скасували на вимогу Міністерства культури. Тоді білоруські чиновники заявили, що дадуть дозвіл на прокат лише після попереднього перегляду стрічки спеціальною експертною комісією.

«У нас є законодавство, яке регулює всілякі прояви екстремізму або пропаганди порнографії, жорстокості, насильства щодо дітей. Якщо всі ці положення законодавства будуть дотримані, ніяких претензій не буде. Якщо наші експерти знайдуть якісь невідповідності, будемо забороняти », — сказав раніше Ридван.

«Смерть Сталіна» — британсько-французька сатирична комедія про боротьбу за владу у правлячих кола Радянського союзу після смерті Сталіна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: