Хорватія звинувачує Україну в продажу чотирьох несправних винищувачів 

2113618

Уряд Хорватії спрямував українському Міністерству оборони офіційне звернення, в якому вимагає замінити дефектні літаки справними винищувачами з гарантією держави.

Хорватія хоче повернути Україні чотири непридатних винищувачі МіГ-21. Про це повідомляє хорватська газета Jutarnji List з посиланням на джерела в місцевому оборонному відомстві, передає Korrespondent.

Літаки під номерами 131, 132, 134 і 135 Хорватія придбала в травні 2014 року у державної компанії Укрспецекспорт за 8 млн євро. За умовами контракту, винищувачі мали працювати до 2023 року або 850 льотних годин. Однак вони прийшли в непридатність вже в 2016 році, пролітавши від 100 до 200 годин, йдеться в публікації.

За даними видання, міноборони Хорватії вже направило Україні відповідну службову ноту. Загреб зажадав від України надати нові літаки замість неякісних.

Газета також зазначає, що міністр оборони України Степан Полторак в ході візиту в Загреб 16 січня 2018 року визнав, що договір був виконаний зі «шкодою для хорватської сторони».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: