На Львівщині відкрили новий цех із виготовлення паперу (фото)

unnamed (3)

Сьогодні, 6 лютого, в смт. Гніздичів Жидачівського району на Львівщині введено в експлуатацію новий цех на підприємстві целюльозно-паперової промисловості ПАТ «Кохавинська паперова фабрика».

На новому підприємстві вироблятимуть папір та вироби із нього, передає кореспондент Дивись.info.

Як зазначив голова наглядової ради ПАТ «Кохавинська паперова фабрика»  Михайло Титикало, то новий цех важливий тим, що це продовження реконструкції першої паперової машини. «Внаслідок чого, значно збільшаться об'єми виробництва паперу, адже дана продукція є дуже запотребованою на ринку України і наших партнерів з Румунії, Чехії, Угорщини, Білорусії», - пояснив пан Михайло.

За його словами, проект наразі незакінчений, адже тут має бути ще одна лінія по виготовленню паперу.

«На фабриці виготовляють один вид продукції, - це санітарно-гігієнічний вид паперу (серветки та туалетний папір), і кожна господиня в Західній Україні знає ТМ «Кохавинка», - розповів голова наглядової ради підприємства.

Він також відзначив, що фабрика виготовляє паперові продукти із газетно-журнальної макулатури, тобто зі старих книг, архівів, газет. «Україна збирає порядку 50 відсотків продукції, яку потім ми використовуємо», - додав він.

За словами голови Львівської ОДА Олега Синютки, минулого року на Львівщині відкрили 84 нових виробництва. «Такі речі, як ми сьогодні бачимо на цій фабриці, повинні бути в кожному районі Львівщини. Дуже важливо, що це підприємство працює на експорт і ми маємо гарантовано ринок збуту в інші країни», - додав Олег Синютка.

Варто зазначити, що обсяг експорту на підприємстві становить близько 40%. Основними споживачами продукції є ТзОВ ВМ Plus (Чехія), ROM-EST EURO (Румунія), ТД «Кохавинка» (м. Київ), ФОП Вайнагій (смт. Гніздичів), СП ТОВ «Київ-Захід» та ін. Окрім того, частину продукції експлуатують у Білорусь, Молдову, Угорщину та Нідерланди.

Сумарно в проект інвестовано 2 млн. євро, а обсяг експорту продукції становитиме 55%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: