Суд вирішить долю справи про резонансне ДТП у Харкові 7 лютого

121947

Рішення Київського районного суду Харкова щодо продовження запобіжного заходу та можливості розгляду по суті справи резонансного ДТП у Харкові, внаслідок якої загинули 6 осіб, очікується 7 лютого.

Підготовче засідання у вівторок завершилось тим, що суд пішов до нарадчої кімнати повідомляє УП.

Зазначається, що на засіданні 6 лютого прокурор Ігор Омельченко просив, зокрема, продовжити строк тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави, наголошуючи, що є ризики, що підозрювані можу переховуватись і впливати на свідків.

«Позиція Зайцевої не змінилася. Вона визнає свою провину. Нами вирішено не заперечувати клопотання прокуратури у вигляді тримання під вартою. Вважаємо, що є всі підстави для призначення розгляду даної справи. Заперечень з цього приводу немає», - сказала адвокат Зайцевої Юлія Козир.

Водночас, інший підозрюваний Геннадій Дронов і його захисник Сергій Перепелиця заперечували проти задоволення клопотань прокурора і заявили низку клопотань.

Сторона обвинувачення наголосила, що скарги, які були наведені захистом Дронова не можуть бути розглянуті під час підготовчого судового засідання.

«Ті ризики, які ми заявляємо, вони на сьогодні не зменшились. Сторона обвинувачення вважає, що винуваті обидва. Ви бачите нашу позицію – на лаві у суді сидить дві особи», - сказав другий прокурор Максим Блохін.

Думки захисників потерпілих розділились: частина з них вважає, що треба розглядати справу по суті, частина наполягає на поверненні обвинувального акту в прокуратуру.

Представник кількох сімей потерпілих Дмитро Марцонь зазначив, що його підзахисні не ознайомлені з обвинувальним актом, а жодної сплати збитків не було, бо сторона Зайцевої пропонувала допомогу, але постраждалі її не взяли.

Суд пішов до нарадчої кімнати. Рішення очікується 7 лютого близько 14.00.

Нагадаємо, увечері 18 жовтня 2017 року в Харкові сталася смертельна аварія за участю автомобіля Lexus та Volkswagen Touareg. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Пізніше в лікарні померла ще одна постраждала в аварії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: