У мережі оприлюднили топ-10 найдорожчих скульптур за всю історію мистецтва

48114

Світ мистецтва – глибокий і захоплюючий, творці всього світу щодня створюють тисячі творінь, однак, лише одиниці з них стають справжніми шедеврами, які з дивовижною швидкістю славляться на весь світ.

Сьогодні ми поговоримо про скульптурі, а саме про тих творах, які на сьогоднішній день визнані найдорожчими у всьому світі, повідомляє ukraineartnews.

«Вказуюча людина»

Скульптура відомого Альберто Джакометті, яка була створена в 1947 році і пішла з останнього аукціону christie’s за 141 млн доларів. До речі, «Вказуючий людина» – це одна з шести існуючих подібних статуй, які були створені в один часовий період.

Ім'я покупця, який зробив настільки значну покупку, на даний момент не розголошується, проте відомо, що його колишній власник придбав творіння заввишки 180 см, по намірам автора, символізує самотність і ненадійність людського існування.

«Крокуюча людина I»

Культове твір того ж автора, що вважається самої впізнаваною серед скульптур минулого століття. До «Вказуючого людини» вважалася ще й самою дорогою, в 2010 році вона з'явилася на аукціоні вперше за останні 20 років.

Торги тривали всього 8 хвилин, за цей час ціна на творіння зросла в п'ять разів, після чого була продана вдові бразильського банкіра Лілі Сафре.

«За любов, панове»

Ця скульптура є яскравим представником сучасного мистецтва – трохи зменшена копія черепа європейської людини 18 століття. Весь череп прикрашений невеликими діамантами (усього їх близько 8.5 тисяч), отвори під які вирізалися лазером, вставлені справжні зуби, а на лобі «горить» величезний рожевий діамант вагою 52.4 карата.

Гламурний череп обійшовся творцеві 14 млн. євро, а в 2010 році пішла з молотка за 100 млн. доларів.

«Голова»

Одне з найвідоміших творів художника і скульптура Амадео Модільяні (1910 рік), яку досі порівнюють зі знаменитим бюст Нефертіті. «Голова» сильно нагадує всі роботи Модільяні і має всі характерні ознаки: витягнутий овал обличчя, довгий тонкий ніс, мигдалеподібні очі і маленький рот.

Відоме творіння було придбано колекціонером у 2010 році на аукціоні в Парижі за 595 мільйонів.

«Собака з повітряних куль»

Мінімалістична скульптура Джеффа Кунса, в якій майстерно втілено відчуття невагомості і легкості, не дивлячись на те, що весь творіння становить тонну при висоті три метри.

Помаранчева собака створена з нержавіючої сталі, була однією з п'яти подібних «повітряних» собак автора. Була продана на аукціоні за 55 млн. доларів, інші творіння розійшлися за меншою ціною.

«Левиця Гуеннола»

Восьмисантиметровая фігурка з вапняку була створена близько 5000 років тому, а знайдена лише в середині минулого століття. Творіння невідомого майстра Стародавньої Месопотамії довгий час належало відомому колекціонеру з Америки, проте, в 2007 році було продано на нью-йоркському аукціоні за 29.1 мільйон доларів.

«Велика голова Дієго»

Ще один твір Альберто Джакометті, створена в 1954 році, правда, незакінчена, з причини смерті самого автора. Бронзова статуя представляє собою зображення молодшого брата Джакометті, який, до речі, був одним з улюблених персонажів автора для натхнення і творчості. Була продана в 2013 році за 50 млн. доларів.

«Оголена жіноча фігура зі спини IV»

Входить в серію «Стоїть спиною до глядача», над якою працював скульптор Анрі Матісс, вважається одним з найвидатніших творіння модерністської скульптури минулого століття.

Висота фігури – 183 см, а вага – близько 270 кг. Спочатку оцінювалася в 25 млн. доларів, але була викуплена на christie's за 488 мільйонів доларів.

«Мадам Л. Н.»

Створена легендарним скульптором румунського походження, Костянтином Бракузі, який прожив у Парижі близько 35 років. «Мадам Л. Н.» вважається однією з самих цікавих і відомих робіт, дерев'яна статуетка була створена авторів в 10-х роках минулого століття.

У 2009 році була виставлена на аукціоні, де й була продана за 372 млн. американських доларів, ставши частиною колекції відомого кутюр'є Ів Сен-Лорана.

«Тюльпани»

Ще один витвір сучасного мистецтва – скульптура з нержавіючої сталі являє собою букет із семи переплетений квітів, які нагадують повітряні кулі.

«Тюльпани» були продані в 2012 році за 33.7 мільйонів власнику казино Стіву Уинну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: