В Україні торік зафіксували 90 нападів на журналістів

1496742012_i75_articleimage_117037
Фото: ілюстративне

Національна спілка журналістів у 2017 році зафіксувала 90 випадків фізичної агресії щодо українських журналістів.

Про це заявив голова НСЖУ Сергій Томіленко під час презентації звіту «Український медіаландшафт - 2017», повідомляє Укрінформ.

«Ми започаткували індекс фізичної безпеки, відповідно щомісяця ми оприлюднюємо кількість інцидентів із застосуванням сили до журналістів... За 2017 рік нами зафіксовано 90 інцидентів фізичної агресії щодо українських журналістів», - заявив Томіленко.

За його словами, фіксуючи такі інциденти, НСЖУ використовує методику і підходи Ради Європи, інших організацій.

Водночас голова НСЖУ наголосив на тому, що цьому питанні важлива не статистика, а покарання винних. Проте робота правоохоронних органів щодо розкриття злочинів проти журналістів не є достатньо публічною, підкреслив він.

«У нас є певна формальна статистика проваджень. У нас дійсно є закрита, непублічна робота правоохоронців. Ми, зокрема, вимагали і вимагаємо публічного звіту і Міністерства внутрішніх справ, і Генеральної прокуратури України, і Адміністрації Президента про стан розслідування злочинів проти журналістів. На жаль, до сьогодні ми отримуємо відмови саме про публічні будь-які заходи», - зазначив Томіленко.

Він зауважив, що в Україні існує утворена указом Президента рада з питань захисту прав журналістів, яка «час від часу збирається за закритими дверима в АП». При цьому, зазначив Томіленко, наголошується на «великому прогресі щодо захисту журналістів». Але відзначити цей прогрес мають самі журналісти, підкреслив голова НСЖУ.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: