Франція розкритикувала скандальний польський закон

flickr_com_francediplomatie_id17617_650x410_1_650x410

Глава Міністерства закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан різко розкритикував польський закон про Інститут національної пам'яті, назвавши його «неправильним».

У Франції розкритикували польський закон про Інститут національної пам'яті, зазначивши, що не можна переписувати історія. Про це в середу, 7 лютого, заявив глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан, повідомляє Le Figaro, передає Європейська правда.

«Закон неправильний, ви не повинні переписувати історію, це ніколи не було гарною ідеєю», - сказав Ле Дріан в ефірі BFM TV, додавши, що спотворення пам'яті є абсолютно негативним явищем.

За його словами, Євросоюз може вдатися до «морального тиску» на Польщу через новий закон. Міністр сподівається, що поляки змінять своє рішення і скасують скандальний закон.

«Я також сподіваюся, що польський народ зможе змінити свою думку і переконатися, що в найближчі кілька днів він вибереться з цієї гамівної сорочки, нав'язаної йому націоналістичними варіантами, які є досить сумними», - сказав французький міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: