Головному редактору українського порталу у Польщі заборонили вхід до Сейму

igor_isayev_0

Головному редактору українського порталу у Польщі «Prostir.pl» Ігорю Ісаєву заборонили вхід до Сейму щонайменше на рік. Про це він дізнався напередодні презентації звіту про утиски української меншини.

«Сьогодні в Сеймі на засіданні Комісії з питань національних меншин відбувається презентація рапорту про злочини проти українців у Польщі. Я мав бути присутній на цьому заході як названий по імені «герой» цього документа (на фото), на запрошення Związek Ukraińców w Polsce Об'єднання Українців у Польщі, про що організація повідомила Бюро перепусток заздалегідь.

Годину тому я дізнався, що не можу ввійти на територію Сейму на підставі розпорядження спікера. Здогадуюся, що заборона мого перебування в Сеймі видана щонайменше на рік», – написав на своїй сторінці у Фейсбук Ігор Ісаєв.

Він зазначи, що на засіданні комісії міністр говорить, що напади на українців у Польщі – це «інциденти».

«Тим часом, під час дискусії над сумнозвісним законом про Інститут національної пам’яті депутат руху Kukiz’15, виступаючи з парламентської трибуни, перевертає ситуацію догори ногами, лякаючи суспільство вигаданими «бандерівцями», які нібито нападають на поляків у Польщі, при тому, що все якраз навпаки. Дисциплінарних наслідків немає. Сейм закрився за власним бажанням. Тепер я розумію, чому дебати в Сеймі здаються все більше відірваними від реальності», – написав Ігор Ісаєв.

Нагадаємо, вчора президент Польщі Анджей Дуда підписав скандальні правки до закону про Інститут національної пам’яті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: