Львів’ян кличуть до Органного залу на «Літургію» пам’яті Небесної сотні

maxresdefault (1)
Фото: Heavenly Hundred

У Львівському будинку органної та камерної музики виконають «Літургію» Людкевича у пам’ять про Героїв Небесної Сотні.

У Львівському будинку органної та камерної музики 20 лютого виконають «Літургію» Людкевича у пам’ять про Героїв Небесної Сотні.

Про це під час брифінгу, 7 лютого, повідомив Тарас Демко, заступник директора Будинку органної та камерної, інформує Дивись.info.

За словами Тараса Демка, «Літургія» Станіслава Людкевича — це знаковий твір для України.

«Він зробив обробку церковної літургії, додавши свого композиторського дотику. Літургія — це збірник пісень, які ніколи не виконувалися до того. Він написав це, коли панував радянський режим і зрозуміло, що це не могло бути видано», — каже заступник директора.

Тарас Демко зазначив, що цей твір вже виконував ансамбль Collegium Musicum» під час Людкевич-фесту. Тепер його повторять знову.

«Приблизна тривалість — година. Ми вважаємо, що момент мистецької концентрації дозволить вшанувати пам’ять героїв», — підкреслив Тарас Демко.

Вхід на події відбуватиметься за квитками — 50 гривень. Крім того, «Літургія» лунатиме і в Меморіальному музеї тоталітарних режимів «Територія терору» 28 лютого. Там квиток коштуватиме 80 гривень. Утім половину квитків організатори віддають безкоштовно для запрошення учасників подій на Майдані та їх сімей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: