У Музеї Пінзеля презентують виставку однієї картини

488
Фото: Стежками України!

У Музеї Івана-Георга Пінзеля на пл. Митній, 2, у четвер, 8 лютого о 16:00 відбудеться виставка Казимира Сіхульського «Гуцульська богоматір».

Пропонований увазі відвідувачів знаменитий триптих «Гуцульська Богородиця» (1914) розкриває найвищий рівень професійної майстерності художника, пише прес-служба Львівської ОДА.

Автор часто використовує форму триптиху для представлення сцен сакрального характеру, які не призначалися для розміщення у вівтарі.

Фото: ЛОДА

У серединній частині триптиху Богородиця з дитиною на руках зодягнені в барвистий гуцульський стрій. У бокових частинах дівчата-гуцулки з хрестом і глечиком. Цей триптих має ще іншу назву «Поклоніння пастухів».

Додамо, Казимир Сіхульський - один із найвідоміших художників-львів’ян польського походження, чия творчість припадає на першу половину ХХ століття й у переважній своїй більшості відображає природу, життя та звичаї жителів гуцульською краю. Захоплений художник відкривав для культурно-мистецького загалу Європи яскравий і барвистий світ української Гуцульщини, передаючи його вишуканими й експресивними засобами сецесійного малярства.

У своїй творчості художник тяжіє до виявів найщиріших почуттів, надихає живописними роздумами про дійсність, про красу людську й красу природи. У фокусі його уваги постійно була людина з її щоденними турботами, мріями, радістю, печаллю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: