«Будемо жити»: долі інструкторів з тактичної медицини, яких не зламала війна (відео)

maxresdefault
Фото: Олександра Завальна

Телепрограма «Будемо Жити» – це соціальний проект, який знімає Військове телебачення України. Це відео - про людей, що провели величезну кількість курсів з тактичної медицини, навчили сотні військових і цивільних.

Ініціатива TacCat покликана навчити тактичній медицині під час війни, інструктори добровільно вирішили вчити військових, аби зберегти життя та довести, що тактична медицина в Україні існує, і вони готові її розвивати.

Проект заснували кілька волонтерів, які спочатку займалися пошуком необхідних речей для армії. Олександра Завальна, співзасновниця Tac Cat, розповідає:«У мене коханий і друзі пішли на фронт і я зрозуміла, що мені треба якось включитися. Ми почали ремонтувати важку техніку і потроху це переросло у нормальний волонтерський рух, де я змогла збирати нормальні суми грошей, аби закуповувати гарне спорядження».

Людмила Білека, співзасновниця Tac Cat, додає: «Війна для мене почалася ще з Майдану, коли я зрозуміла, що в Україні не все так спокійно і є проблеми з домедичною допомомгою».

«2014 рік показав, що «діставати» медицину можна було, весь волонтерський рух з-за кордону надсилав багато медичних турнікетів, бандажів, повністю укомплектованих аптечок, але  хлопці, які отримували це на перших лініях фронту, не вміли цим користуватися і не було людей, які могли би цьому навчити, - додає Олександра Завальна. - Я зрозуміла, що просто не можу сидіти і забирати поранених друзів, які могли би бути у набагато кращому стані, якби хтось надавав їм кваліфіковану допомогу».

Що було далі, дивіться у відео:

Телепрограма «Будемо Жити» – це соціальний проект. Історії людей, яких не зламала війна. Його герої: воїни АТО з особливими долями. Це ті, хто проявили себе на полі бою, дістали тяжких поранень, але не опустили руки і продовжують жити повноцінним життям; волонтери, які допомагають війську; військові медики, які врятували не одне життя, ризикуючи власним. Керівник проекту: Віктор Гром Журналісти: Марія Сальнік, Яна Садовніченко, Олена Стойко. Режисер монтажу: Олександр Мостовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: