НБУ вимагає виписки з рахунків співробітників «1+1» та «Кварталу’95»

9bd1f48729b1ce717afa3832ecbae352

Департамент виїзних перевірок банків Національного банку запросив у Приватбанку виписки з рахунків, відкритих як в головному офісі, так і в кіпрському філії, на імена топ-менеджерів, журналістів і ведучих «1 + 1 медіа», а також співробітників «Кварталу 95».

Відповідний документ оприлюднила прес-служба медіа холдингу, передає LB.ua.

Серед тих, хто цікавить НБУ, є Олександр Ткаченко, Олександр Дубинський, Володимир Зеленський, Алла Мазур, Наталія Мосейчук, Лідія Таран, Соломія Вітвіцька, Марічка Падалко, Іванна Найда та інші.

«Ми розглядаємо цей запит як прямий тиск з боку вищого керівництва країни і спроби політичного переслідування напередодні виборів», - йдеться в заяві.

«1 + 1» також вважає, що її співробітники захищені банківською таємницею. Але згідно з правилами зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці, банки зобов'язані на вимогу НБУ надавати виписки з рахунків під час інспекційних перевірок та при безвиїзного нагляду.

Медіахолдинг «1 + 1 медіа» належить Ігорю Коломойському. Держава судиться з ним з приводу компенсації збитків, пов'язаних з доведенням Приватбанку до неплатоспроможності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: