Оксана Муха та «Піккардійська Терція» стануть Жовтими добродіями

BKV_2524-e1444301461440
Фото ілюстративне

ГО «Безпечне місто» вже три роки активно розвиває проект «Жовтий добродій» у Львові. Щоранку 30 добродіїв допомагають школярам переходити дорогу.

Про це повідомили в Львівській міськраді.

Для того, аби привернути увагу до небезпечних ділянок дороги поблизу шкіл, львівські артисти Оксана Муха та учасники гурту «Піккардійська Терція» також долучаться до акції у п’ятницю, 9 лютого.

Жвавий рух транспорту поблизу шкіл – це потенційна небезпека для дітей, які переходять дорогу. Тому Оксана Муха та гурт «Піккардійська Терція» вирішили долучитись до акції «Жовтий добродій» і привернути увагу до загрозливих ділянок дороги. Відомі львівські артисти на один день стануть Жовтими добродіями – допомагатимуть діткам поблизу шкіл переходити дорогу.

Оксана Муха та учасники гурту Піккардійська Терція працюватимуть «Жовтими добродіями» у п’ятницю, 9 лютого, з 8.05 до 9.30 на таких локаціях:

вул. Кн. Ольги (кінцева трамваю № 3, 5; поблизу «Аквапарку»)

вул. Кн. Ольги (перехрестя із вул. Володимира Великого, поблизу школи № 31).

«Насправді, під час переведення дітей на пішохідному переході мимоволі заряджаєтесь позитивом від них на цілий день, оскільки вони дякують, спілкуються з Вами. Водії теж схвально ставляться до такої ініціативи, про батьків вже й годі казати. Хто з них не хоче, аби дитина була у безпеці? Тому ми раді, що до акції долучаються відомі місцеві обличчя, адже це ще більше приверне увагу львів’ян до ситуації на дорогах», – каже Микола Крупей, координатор акції «Жовтий добродій».

Довідка

Акція «Жовтий добродій» стартувала у Львові у 2015 році з ініціативи кампанії «Безпечне місто». Вже три роки кампанія «Безпечне місто» спільно з ЛКП «Львівавтодор» організовують роботу небайдужих мешканців, які переводять діток через дорогу. Адже три десятки шкіл у Львові розташовані поблизу шляхів із високим трафіком руху. За словами ініціаторів, це є звичною практикою в країнах Європи. У США проект провадять з 50-х років: дорослі в яскраво-жовтому одязі та зі спеціальним сигналом у руках упродовж години до початку уроків зупиняють потік автомобілів і переводять школярів через дорогу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: