Стало відомо, скільки коштуватимуть електронні візи для українців

visa
Фото: newsverge.com

Найближчим часом Україна запровадить електронну візу для країн, які не входять до списку країн держав міграційного ризику. Вона буде одноразова – до 30 днів.

Про це розповів директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев, передає «Європейська правда».

«Електронна віза буде лише одноразова, вона буде видаватися строком до 30 днів, вартість – $65. Паралельно зменшується кількість віз, що оформлюються в аеропортах, тобто Visa on arrival. А для країн міграційного ризику залишається оформлення віз у посольствах, зараз таких країн 70», – сказав Погорельцев.

Він додав, що таку візу відправлятимуть на електронну пошту. Її можна буде самому роздрукувати та привезти на паспортний контроль.

Але мати її просто на телефоні не вийде. Треба роздруківку.

«Просто завантажити в телефон не вийде – для прикордонників потрібна роздруківка. Зокрема, тому ми на першому етапі не будемо навіть зменшувати кількість наших співробітників в аеропортах, щоби вони, приміром, допомогли роздрукувати цю візу», – сказав Погорельцев.

За його словами, що після запровадження електронних віз Україна не планує повністю ліквідувати консульські пункти в аеропортах.

«Зараз ми суттєво вдосконалили роботу консулів у аеропортах. Треба визнати – коли ми тільки запровадили механізм «Візи в аеропортах», не все було добре», – додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: