У Греції за перевезення нелегальних мігрантів затримано 120 українців, — Клімкін 

14dbad1-greece--migrants-625

За перевезення нелегальних мігрантів влада Греції затримали 120 українців.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у колонці для «Європейської правди».

«Українські моряки перевозять нелегальних мігрантів і отримають за це покарання в Греції ... Перш за все, хочу уточнити, що таких ув'язнених не 200, а 120, хоча це і не робить проблему менш гострою», - повідомив міністр.

За словами Клімкіна, українські дипломати відстежують розгляд справи і долю кожного засудженого, а під час слідства і суду забезпечують адвокат і перекладач зі знанням української або російської мови.

Глава МЗС зазначив, що в ході бесід із заарештованими співвітчизниками з'ясувалося, що абсолютна більшість з них порушували закон усвідомлено і прекрасно розуміли, що мають справу з міжнародними мафіозними структурами.

«Це підтверджує і те, що жоден з них не зважився повідомити, де, як і хто втягнув їх у злочинну діяльність і як функціонує мережа переправлення мігрантів», - зазначив Клімкін.

Міністр підкреслив, що співпраця з такими людьми практично завжди погано закінчується, а в разі потенційної небезпеки для структури мафіозі не прийдуть на допомогу.

«Хочу окремо застерегти потенційних правопорушників: співпраця з мафією обов'язково приведе вас до катастрофи. Мафія використовує вас і в кінці кінців здасть, розраховувати на її допомогу в біді безглуздо. Чудес не буває», - зазначив Клімкін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: