У МОЗ розповіли, в яких регіонах найбільше хворіють грипом

918139
Фото: Голос Громади

Центр громадського здоров'я (ЦГЗ) повідомляє про низьку інтенсивність епідеміологічного процесу захворюваності на грип.

Про це йдеться на сайті Центру громадського здоров'я МОЗ України.

«Спостерігається локальна активність грипу (спалах у двох і більше організованих колективах з вірусологічно підтвердженими випадками грипу). На ГРВІ захворіло 214 839 людей, проте інтенсивність епідемічного процесу залишається низькою», - йдеться у повідомленні.

За 5-й тиждень з початку року (період 29.01 - 04.02) найвищий інтенсивний показник зареєстровано в Київській області - 887,7, найменший у Закарпатській області - 316,4 на 100 тис. населення.

Загалом госпіталізовано 3% осіб від загальної кількості захворілих, що на рівні минулого тижня. Серед госпіталізованих найбільше дітей віком до 4 років.

Зазначається, що всього досліджено 112 зразків матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип та ГРВІ з недозорних джерел та в 34 випадках визначено РНК вірусу грипу типу B і в 3 випадках - грипу типу А. Досліджено 78 зразків матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип та ГРВІ з дозорних джерел та в 14 випадках визначено РНК вірусу грипу типу B і в 2 випадках - грипу типу А. Смертей через ускладнення від грипу цього тижня не зафіксовано.

В Центрі громадського здоров'я нагадують, що найкращим варіантом профілактики грипу є вакцинація. З початку сезону щеплення проти грипу зробили 180 383 людини. Наразі в Україні доступні три вакцини від грипу, які пройшли лабораторний контроль: вакцина ДЖІСІ ФЛЮ, виробника Грін Кросс Корпорейшн (Корея) (загальна кількість 30 000 доз); вакцина ІНФЛУЕНЗА ВАКСІН, виробництва Хуалан Біолоджікал Бактерін Ко. Лтд. (Китай) (загальна кількість 200 000 доз); вакцина ВАКСІГРИП, виробника Санофі Пастер С.А. (Францiя) (загальна кількість 500 000 доз).

Вакцину можна придбати в аптеці, рецепт для цього не потрібен. Але до того, як придбати вакцину, потрібно проконсультуватися з лікарем.

Читайте також: Через грип у 122 школах на Львівщині оголосили карантин

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: