Ватажка бандформування «Сомалі» Гіві ліквідували українські спецслужби, – Бутусов

27654579_2034362479937371_608480742316617019_n

Рівно рік тому в результаті операції українських спецслужб був знищений Михайло Толстих, кличка Гіві – командир батальйону найманців «Сомалі».

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав журналіст Юрій Бутусов.

«Відплата наздогнала Толстих прямо на базі «Сомалі», яка ретельно охороняється, в його робочому кабінеті. Спочатку говорили про постріл з вогнемета, але тубуса ніхто не показував. Так що цілком ймовірно, що це могла бути і міна. Кимось встановлена, тим, кого провели до Гіві, хто зумів встановити міну і піти перед вибухом, і активувати бомбу в потрібний момент», – написав Юрій Бутусов.

Він додав, що колись про ці події будуть написані книги і зняті фільми, щось типу «Мюнхена», тільки куди більш драматично і складно. І про це дізнаються як про одну з найбільш блискучих операцій, проведених патріотами України. Сторінкою історії, якою всі ми будемо пишатися.

«А зараз можна сказати, що Гіві був свого часу визначений як номер один в списку тварин, призначених до утилізації. Операція планувалася і готувалася два роки. Гіві був останнім розкрученим в росЗМІ медійним ватажком найманців на окупованих територіях, який знаходився на службі. Він вживав серйозні заходи безпеки, дістатися до нього було нелегко. З тих пір, таких великих акцій відплати такого значення на окупованих територіях не здійснювалося», – зазначив журналіст.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: