У затриманого екс-нардепа Шепелева знайшли документи «ДНР»

101502

У затриманого колишнього народного депутата Олександра Шепелева правоохоронці виявили посвідчення так званого співробітника однієї з структур терористичної організації «ДНР» – «міністерства держбезпеки».

Про це у своєму Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, передає ЛІГА.net.

Вона зазначила, що Головна військова прокуратура розслідує кримінальне провадження за підозрою в скоєнні низки тяжких та особливо тяжких злочинів колишнього нардепа, який з 2014 року перебував у розшуку.

«8 лютого 2018 року зазначену особу затримано співробітниками СБУ. При собі у затриманого виявлено низку документів, в тому числі посвідчення співробітника так званого «міністерства державної безпеки» «ДНР», - повідомила Сарган.

Судячи з опублікованих нею фотографій, у Шепелева вилучили паспорт громадянина України «Миколи Боруха» і вищезгадане «посвідчення», видане на це ж ім'я.

Прес-секретар генпрокурора додала, що проти підозрюваного військова прокуратура також веде розслідування за ч. 1 ст. 111 КК (державна зрада).

«Зараз із затриманим проводяться процесуальні дії, пов'язані з обранням запобіжного заходу. У Печерський райсуд Києва подано клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Засідання призначено на 11:30, суддя Літвінова, Хрестовий провулок, 4», - написала Сарган.

Сьогодні, 9 лютого, стало відомо, що правоохоронці затримали втікача екс-депутата Олександра Шепелева, якого підозрюють у низці злочинів і який до останнього часу перебував на території Росії.

Один з епізодів, в яких фігурує Шепелев, стосується махінацій навколо «Родовід Банку». Також екс-нардеп фігурував в справах про вбивство глави наглядової ради Автокразбанку Сергія Кириченка в січні 2003 року і про замах на життя колишнього акціонера «Родоводу» Сергія Дядечка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: