Угорщина заблокувала засідання Україна - НАТО

1501496338-3763

Засідання комісії Україна - НАТО на рівні міністрів оборони було заблоковано з боку Угорщини. Міністр закордонних справ Петер Сіярто заявляв, що Будапешт не сприятиме проведенню засідання.

Угорщині таки вдалося заблокувати засідання комісії Україна - НАТО на рівні міністрів оборони. Відповідну інформацію підтвердили в штаб-квартирі Альянсу, повідомляє в п'ятницю, 9 лютого видання Європейська правда.

Відзначається, що, незважаючи на згоду впливових членів Північноатлантичного альянсу, в Брюсселі так і не підтвердили дату засідання комісії, яка мала відбутися 14-15 лютого.

«Наразі в календарі немає призначених засідань комісії Україна - НАТО», - повідомили в Брюсселі.

Раніше міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявляв, що Будапешт не сприятиме проведенню засідання НАТО - Україна на рівні міністрів оборони.

Нагадаємо, 28 вересня 2017 року набрав чинності закон «Про освіту», який, зокрема, визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є тільки державна мова. Мови нацменшин, включаючи російську, будуть вивчатися тільки до п'ятого класу, а вже з 2020 року освіта в Україні стане цілком україномовною. Документ викликав різку критику ряду країн, зокрема, Угорщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: