З Розенблата зняли електронний браслет

844094

Солом'янський райсуд Києва ухвалив зняти електронний браслет з народного депутата Борислава Розенблата.

Про це повідомив його адвокат Олексій Шевчук, передає УП.

При цьому суд продовжив до 9 квітня такі зобов’язання Розенблата: приходити на виклик детектива, прокурора чи суду; повідомляти про своє місце перебування; здати закордонні паспорти; утримуватися від спілкування з людьми, причетними до справи.

Напередодні суд скасував зобов’язання носити електронний браслет іншому фігуранту «бурштинової справи» – нардепу Максиму Полякову.

У грудні 2017 року суд дозволив Розенблату відлучатися з Києва та Житомира без дозволу правоохоронців, але не скасував носіння електронного браслета. До цього він мав також здати всі паспорти для виїзду за кордон.

Як відомо, Розенблата звинувачують у тому, що він отримав 200 тисяч доларів за вплив на рішення чиновників Держслужби геології і надр та місцевої влади про надання ТОВ «Укртехдобич» спецдозволів на користування надрами.

Слідчі надали записи, на яких Розенблат спілкується з учасниками схеми. На кількох ідеться про підписання законопроектів №5436 і №5437, які пропонують зміни до Податкового та Митного кодексів щодо оподаткування видобутку бурштину та звільнення від податків осіб, які ввозять в Україну обладнання для промислового видобутку бурштину.

Антикорупційні органи заявили, що Борислав Розенблат і депутат від «Народного фронту» Максим Поляков вимагали хабар від компанії-нерезидента за видобуток бурштину в Україні.

Спецоперацію щодо Розенблата й Полякова антикорупційні правоохоронні органи провели за участю агента «Катерина».

18 липня 2017 року Солом'янський райсуд Києва обрав для Розенблата запобіжний захід у вигляді застави в 7 млн грн. Суд також зобов'язав нардепа здати закордонний паспорт.

19 липня 2017 троку правоохоронці вдягли електронний браслет стеження на Розенблата. А 24 липня нардеп заявив, що родина внесла за нього заставу

19 жовтня детективи НАБУ зняли Розенблата з літака до Німеччини, але потім відпустили, бо він мав право виїхати з України.

Пізніше в НАБУ заявили, що Розенблат хотів вивезти інформацію про злочини і гроші.

У грудні 2017 року Розенблат поскаржився на НАБУ і САП в Окружний адмінсуд Києва. А в січні 2018 року він подав позов проти України до Європейського суду з прав людини.

Також у січні адвокат Розенблата просив генпрокурора закрити його справу.

Адвокат Розенблата стверджував, що отримав докази, які можуть стати підставою для кримінальної відповідальності агента «Катерини».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: