Хворіти на анорексію починають з 8 років, - психотерапевт Валерій Патонич

df3b29c04f04f1f2c91433e0ba45f873

Ще зовсім недавно про анорексію замовчували, лікували у домашніх умовах, адже сам факт дотичності до психіатричного закладу був соромом. Насправді така хвороба є, до того ж має вона тяжкі наслідки, утім, лікувати анорексію можна не лише в психіатричних лікарнях.

Ще зовсім недавно про анорексію замовчували, лікували у домашніх умовах, адже сам факт дотичності до психіатричного закладу був соромом. Насправді така хвороба є, до того ж має вона тяжкі наслідки, утім, лікувати анорексію можна не лише в психіатричних лікарнях.

Про це у коментарі ІА Дивись.info розповів психіатр, нарколог, психотерапевт, керівник Центру харчової залежності Валерій Патонич.

Психотерапевт зазначив, що в Україні були зафіксовані випадки, коли на анорексію починали хворіти діти 8 років. На його думку, без допомоги фахівця вилікувати розлад практично неможливо.

«Якщо хвороба вже з’явилася, то самостійно впоратися з нею неможливо. І якщо не звертатися за допомогою, то анорексія супроводжуватиме хворого все життя. Хворі звертаються до психолога, який сприяє тому, що хворий на анорексію «застрягає», тобто відбувається ремісія. Натомість наше завдання – не добитися ремісії, а вилікувати її повністю», - розповів Валерій Патонич.

Лікар також назвав алгоритм дій для родичів, які помітили у своїх близьких натяки на хворобу.

По-перше, необхідно звернутися за допомогою до спеціаліста у своїй області, який би міг діагностувати розлад харової поведінки. Відтак, спеціаліст дає вказівки, що робити далі. Адже у деяких випадках можна допомогти лабораторно. Лікар наголошує, що головне не затягувати зі зверненням до спеціаліста, адже ремісія не свідчить про повне видужування. За словами Валерія Патонича, лікувати анорексію набагато легше на початкових стадіях, аніж тоді, коли пацієнти затягують і самі звертаються до лікаря зі скаргами, що вже самі перебороти хворобу не в силі.

«Основна причина, яку ми фіксуємо – це відсутність контакту з сім’єю. Як правило, це зіпсовані відносини з батьками. У клініці ми використовуємо у роботі з клієнтами дуальну терапію. Це терапія, розроблена особисто мною на основі досвіду роботи з клієнтами. Плюс робота психологів, дієтологів, масажистів», - зазначив Валерій Патонич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: