В'ятрович розповів, яке місто відстає у питанні декомунізації

be4eee4-vyatrovych

Всього по Україні перейменували 52 тисячі вулиць.

Про це розповів в програмі Радіо Свобода Суботнє інтерв’ю Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

За даними В’ятровича, в Україні демонтували майже всі пам’ятники Леніну.

Історик зазначив, що в питанні декомунізації відстає місто Київ, де й досі залишаються ті символи, які мали бути демонтовані.

Зокрема, мова йде про пам'ятник Щорсу, радянський герб на щиті Батьківщини-Матері, а також скульптурну групу під «Аркою дружби народів».

«Так само, на жаль, не завершене, як не дивно, у Києві остаточне перейменування вулиць, які підлягають декомунізації», - додав В'ятрович.

«Пам’ятників близько 2,5 тисячі. Не тільки Іллічу, а й іншим комуністичним вождям. Але ми не можемо сказати, що це точно всі, тому що значна частина цих пам’ятників просто не перебуває на жодних обліках. Це може бути пам’ятник на території якогось заводу, про який вже ніхто не пам’ятає, чи на території якогось села, про яке ніхто не пам’ятає. Відповідно ми можемо реагувати тільки по факту виявлення цих пам’ятників. З тих пам’ятників, що ми знали, комуністичних, зокрема Леніну, вже немає», – розповів він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: