«Львівобленерго» витратило понад 2 мільйони на консультаційні послуги

lvivoblenergo_121

Нинішнього року ПрАТ «Львівобленерго» замовило фірмі ТОВ «Укренергоконсалтінг» консультаційних послуг на понад 2 мільйони 72 тисячі гривень. Обидві компанії пов’язані з братами Суркісами.

Про це стало відомо із сайту публічних закупівель Prozorro.

Тільки нинішнього року ПрАТ «Львівобленерго» оголосило вже сім тендерів на різного виду консультаційні послуги, в яких був один учасник, він же і переможець, – ТОВ «Укренергоконсалтінг». Загальна сума закупівель – 2072640 гривень. Тобто тендери відбулися за неконкурентною процедурою.

15 січня був оголошений тендер – «Послуги щодо енергетичного обстеження Золочівського РЕМ та Самбірського РЕМ ПрАТ «Львівобленерго», вартістю 300 тисяч гривень.

16 січня – «Консультаційні послуги з правових питань», вартістю 695 тисяч гривень.

22 січня – «Консультаційні послуги з організації та проведення засідань науково-технічної ради, семінарів, нарад (у тому числі у формі «круглих столів») з обговорення питань експлуатації та розвитку електричних мереж, впровадження сучасного обладнання та новітніх технологій, розгляду проектів нормативних документів у сфері енергетики», вартістю 255 тисяч гривень.

7 лютого – «Консультаційні послуги щодо ознайомлення з новими типами сучасного обладнання, передовими технічними рішеннями та технологіями з підготовкою інформаційних матеріалів для їх впровадження у ПрАТ «Львівобленерго», вартістю 135 тисяч гривень.

7 лютого – «Консультаційні послуги щодо аналізу технічного напрямку діяльності підприємства в порівнянні з енергопостачальними компаніями АТ «Прикарпаттяобленерго» та ВАТ «Тернопільобленерго»: в цілому за 2017 рік та у розрізі 2013-2017 років; поквартально за 2018 рік», вартістю 265 тисяч гривень.

8 лютого – «Послуги з проведення помісячного аналізу ефективності енергозбутової діяльності ПрАТ «Львівобленерго» в розрізі показників по зниженню рівня втрат електричної енергії, збору коштів та поверненню старих боргів, розрахунків з ДП «Енергоринок», організації енергозбутової діяльності та порівняння з аналогічними показниками по групі енергопостачальних компаній за період з вересня 2017 року по серпень 2018 року»,  вартістю 324 240 гривень.

8 лютого – «Послуги щодо розробки заходів з питань оптимізації енергозбутової діяльності в умовах формування нового ринку електричної енергії та проходження осіннє-зимового періоду 2017-2018 р.р.», вартістю 98 400 гривень.

Окрім ТОВ «Укренергоконсалтінг», інших претендентів на виконання послуг не було, тому від моменту оголошення тендеру до укладання договору минало усього лише декілька хвилин.

Згідно із даними аналітичної платформи YouControl, ТОВ «Укренергоколсантінг» було засноване 2002 року. Незмінний керівник – Олександр Сагура, засновниками – Олексій Безуглий та Марина Овчиннікова.

Згідно із свідченнями Костянтина Григоришина у Лондонському арбітражі від 4 жовтня 2006 року, які свого часу публікувала «Економічна правда», брати Суркіси контролюють свій енергетичний бізнес саме через ТОВ «Укренергоконсалтінг». Водночас власниками ПрАТ  «Львівобленерго» є офшорні кіпрські компанії, афільовані з Ігорем Коломойським та Григорієм Суркісом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: