На місці падіння Ан-148 у Росії знайшли другу чорну скриньку

an2_v

У Раменському районі Підмосков'я знайшли другу чорну скриньку літака Ан-148, який розбився напередодні.

Про це повідомив «РИА Новости» представник оперативного штабу на місці падіння, передає УП.

За його словами, бортовий самописець перебуває в «задовільному стані».

Водночас, «Интерфакс» повідомляє, що знайдено першу чорну скриньку: «Зовні вона має механічні пошкодження зовнішнього контуру, однак інформація може бути збереженою, це встановить МАК (міждержавний авіаційний комітет – ред.)», – сказав співрозмовник агентства.

Джерело, знайоме з ходом розслідування, повідомляло «Газеті.Ru», що пілот Ан-148 повідомив диспетчерам про несправність і мав здійснити аварійну посадку в Жуковському.

Однак у Жуковському спростовують цю інформацію, зазначаючи, що запит на аварійну посадку від Ан-148 до них не надходив, пише «Новая газета».

У Слідчому комітеті РФ також підтверджують, що жодних повідомлень про несправність літака від екіпажу не надходило.

Як відомо, зв'язок із екіпажем Ан-148 «Саратовских авіаліній» рейсу 703 Москва – Орськ зник 11 лютого за кілька хвилин після зльоту з аеропорту Домодєдово. Загинула 71 людина: 65 пасажирів і 6 членів екіпажу.

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за статтею про «порушення правил експлуатації повітряного транспорту, що спричинило смерть двох чи більше осіб».

Міжнародний олімпійський комітет виділив в олімпійському селі в Пхьончхан зону жалоби і висловив співчуття у зв'язку із загибеллю пасажирів і членів екіпажу російського лайнера, повідомляє DW.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив свої співчуття рідним та близьким загиблих в авіакатастрофі, що сталася неподалік від Москви.

За наявними даними, українців серед загиблих немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: