На Зимовій Олімпіаді зафіксовано перший позитивний тест на допінг

131303

Заборонену речовину виявили у крові японського атлета – вперше у історії японського спорту на зимових Іграх.

На Зимовій Олімпіаді в південнокорейському Пхьончхані було зареєстровано перший позитивний тест на допінг. Японський атлет Кей Сайто, який виступає у складі національної збірної з шорт-треку, був відсторонений від Ігор. Про це йдеться в заяві Спортивного арбітражного суду (CAS), передає «ЛІГАБізнесІнформ».

Це перший випадок провалу допінг-проби на цьогорічних Іграх і перший – в історії японського спорту на зимових Іграх. Відповідно до повідомлення, у допінг-пробі Сайто було знайдено заборонену речовину ацетазоламід. CAS розглянув заяви Міжнародного олімпійського комітету (МОК) та Міжнародного союзу ковзанярів (ISU) і вирішив, що спортсмен порушував правила свідомо і приймав речовину добровільно.

В арбітражному суді уточнили, що на усунення спортсмена від Ігор не вплинуло на результат японської команди, оскільки він був заявлений як резервіст для участі в чоловічій естафеті на 5000 метрів.

Сайто вже виселили з Олімпійського містечка і тимчасово відсторонили від будь-яких змагань під егідою Міжнародного союзу ковзанярів. Застосування допінгу – серйозний удар по престижу Японії, яка давно пишається своєю політикою «чистого» спорту й прийматиме Літні Олімпійські ігри 2020 року в Токіо.

Варто зазначити, що через допінговий скандал на Олімпіаді-2014 в Сочі в Південну Корею пустили тільки 168 російських спортсменів, які виступають під нейтральним олімпійським прапором, оскільки Росія де-юре відсторонена від участі в Іграх-2018.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: