Ремонт храму св. Трійці у Львові обійдеться дорожче

DSC06769

Для ремонту храму св. Трійці, що на вулиці Тершаківців використають якісніший матеріал.

Про це під час брифінгу розповів міський голова Андрій Садовий, передає кореспондент Дивись.info.

«Цього року ми мусимо привести до пуття Храм св. Трійці, тут протікає дах. Провели спільну нараду, вирішили, що треба замінити матеріал, бо по проекту планували просто використовувати цинк, а цей матеріал не такий довговічний. Підрядник пропонує райцинк, такий титановий цинк, думаю, ми на це погодимось, хоча буде здорожчання робіт, але наступних 100-150 років не треба буде повертатись до цих робіт. Дах, купол, роботи всередині – об’єм великий, орієнтовно 4 млн грн. Наразі маємо передбачено в бюджеті 1,5 млн грн, але динаміка по бюджету є хороша, тому за результатами півріччя будемо добавляти кошти на храми, і на цей зокрема», - пояснив Андрій Садовий.

«Наш храм потребує повністю реставрації дзвіниці (перекриття покрівлі тощо), яка перебуває у дуже аварійно-складному стані, і загалом суттєвої фахової реставрації цілої будівлі. Реставрація нашого храму, першого студентського храму в Україні - це також великий внесок у збереження архітектури 18 століття», - додав адміністратор храму св. Трійці УГКЦ о. Степан Кащук,.

Як розповіла начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко ремонтні роботи, які розпочалися торік виконує роботи підрядна організація ПП «Володар-Маркет».

«Це єдина фірма, яка наважилася провести ремонт даху цього храму. Складність робіт у тому, що роботи виконують на висоті», - розповіла вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: