У ЛНУ виступили проти підземного паркінгу біля центрального корпусу

universytet-franka

Академічна спільнота Львівського національного університету імені Івана Франка висловилася категорично проти реконструкції площі перед центральним корпусом, де планується збудувати підземний майданчик для паркування.

Про це йдеться у висновку Вченої ради ЛНУ.

Вчена рада вважає, що у проекті детального плану території  відсутнє належне обґрунтування доцільності реконструкції площі. Крім того, паркінг будуватиметься у межах природно-заповідного об’єкта – ландшафтного комплексу парку Івана Франка, який є пам’яткою садово-паркового мистецтва. Відтак будівництво тут заборонене законом. А також паркінг розраховується на 350 місць, тоді як потреба у паркомісцях – 7200, а це значить, що підземний майданчик жодним чином не вирішить проблеми із паркуванням.

У проекті проігнороване розташований упритул до парковки головний корпус університету, який є пам’яткою архітектури. А ділянка проектованого будівництва розташована у складних інженерно-геологічних умовах.

Водночас проектом не передбачено жодних заходів із забезпечення функціонування потужного каналізаційного колектора. А також відсутні дані про систему вентиляції паркінгу. Вчена рада акцентує на тому, що з появою підземного паркінгу у цьому районі різко збільшиться кількість викидів.

Проектом передбачається зрізування 54 дерев із 68 – розташованих у партерній частині парку. Натомість будівельний котлован потребуватиме вивезення 40-50 тисяч кубометрів грунту, а також спорудження потужних бетонних конструкцій за допомогою важкої техніки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: