У Львові збиратимуть гроші для бранців Кремля

DSC06774

У закладах культури та громадського харчування Львова проведутть низку благочинних акцій, під час яких збиратимуть кошти для родичів українців, заарештованих у Росії.

Про це йшлося під час зустрічі керівників закладів культури з координатором ГО «Об’єднання родичів бранців Кремля»  Ігорем Грибом, передає кореспондент Дивись.info.

«У нас всі знають про Сенцова і Кольченка, а про інших часто забувають. Нам та нашим рідним дуже потрібна моральна підтримка. Це має бути підтримка від громадян, від держави, бо саме ми обирали наших очільників, тож повинні тиснути, щоб вони рухалися жвавіше та приділяли питанням захисту прав та свобод українців. Водночас потрібні і гроші, бо без них нікуди, без них не буде жодного руху», – сказав Ігор Гриб, сина якого затримали співробітники ФСБ у Білорусі.

За словами народного депутата України Ірини Подоляк, зараз політичними заручниками Російської Федерації є 66 українців, і кількість таких людей постійно збільшується. Якщо раніше в РФ заарештовували переважно мешканців Криму, то тепер географія заручників Кремля розширилася на всю Україну.

«Статус цих політичних бранців у нашій державі все ще не визнано. У липні 2017 року Мустафа Джемілєв зареєстрував відповідний законопроект, але він досі не розглянутий. Наше завдання, щоб він був у парламенті та був проголосований. У бюджеті держави на 2018 рік передбачено 96 млн грн, щоб допомагати родинам людей, які є політичними в’язнями Кремля, але оскільки є колізія, тобто немає закону, статусу, механізму, як ці гроші розподілити, сім’ї політичних в’язнів є без допомоги, яка їм потрібна», – заявила Ірина Подоляк.

За її словами, родинам новітніх репресованих потрібні кошти на захисників, поїздки за кордон. Відтак у Львові відбудеться низка акцій, під час яких збиратимуть кошти для родичів бранців Кремля. Зокрема благодійні вистави та концерти, а також інформаційні заходи відбудуться в музеї «Територія терору», в Органному залі та культурно-мистецькому центрі «Супутник». А одна з мереж громадського харчування обіцяє ввести у меню додаткову позицію, кошти від якої віддаватимуть Благодійному фонду «Родичі бранців Кремля».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: