У ситуації, що склалася, виграли обоє – і Порошенко, і Саакашвілі, – політолог

1518606764-5404

У ситуації з депортацією Міхеїла Саакашвілі у виграші обоє, вважає керівник програми практичної політики, експерт Інституту політичної освіти Олександр Солонтай.

Олександр Солонтай

«Порошенко святкує, що позбувся його. А Саакашвілі полетів додому, до дружини. Тому, у принципі, всі у виграші», – сказав експерт.

Утім, не слід очікувати, що на цьому ситуація вирішиться, протестні настрої наростатимуть.

«Однозначно, що опозиція буде протестувати. Тому що складається враження, що сьогодні – Саакашвілі, а завтра – будь-кого запакують і вишлють за межі країни. Та й загалом для опозиції Міхеїл Саакашвілі – символ боротьби з Порошенком. Відсутність чи наявність Сакашвілі в країні значення не має. Настрої антипрезидентські в Україні зростають. Зрештою, люди виходять не за Саакашвілі, а проти влади», – сказав Олександр Солонтай.

Нагадаємо, 12 лютого соратники Саакашвілі заявили про його затримання невідомими в центрі Києва. Згодом Державна прикордонна служба і Державна міграційна служба України заявили, що Міхеїла Саакашвілі повернули до країни, звідки він «прибув, порушуючи українське законодавство», за процедурою реадмісії. Саакашвілі вислали до Польщі, звідки він, не проходячи контролю, прибув до України у вересні 2017 року.

Сьогодні стало відомо, що Міхеїл Саакашвілі прибув до Амстердама.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: