Дворянин і Кізима програли суди Львівській обласній раді

dvorianyn_paraskovija_11_1859026683

Львівський апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційну скаргу Львівської обласної ради і скасував постанову суду першої інстанції, якою звільнення першого заступника голови ЛОР Параски Дворянин було визнано незаконним.

Про це ІА Дивись.info повідомив начальник відділу правової та кадрової роботи ЛОР Андрій Мельник.

«Сьогодні відбулося засідання у Львівському апеляційному адміністративному суді, де розглядалися дві апеляційні скарги на рішення Львівського окружного адмінсуду. Це була апеляційна скарга Львівської обласної ради і апеляційна скарга Парасковії Дворянин. За результатами судового засідання задовольнили апеляційну скаргу Львівської обласної ради і скасували постанову суду першої інстанції від листопада минулого року. Тобто тим самим суд підтвердив правильність рішень Львівської обласної ради і обґрунтованість у частині дострокового припинення повноважень  Дворянин і обрання Білоуса на посаду. Рішення апеляційної інстанції, яке було прийнято, вже сьогодні набирає законної сили, але позивач, тобто Дворянин, має право подати касаційну скаргу», – сказав Андрій Мельник.

Так само програв суд і депутат Роман Кізима, якого у Львівській обласній раді позбавили посади голови регламентної комісії.

«Був також суд по Кізимі. Справу у першій інстанція ми виграли, і апеляційну скаргу теж подавав Кізима. Суд прийняв сторону Львівської обласної ради та відмовив у задоволенні апеляційної скарги Кізимі, залишивши рішення обласної ради чинним і в силі», – додав Андрій Мельник.

Нагадаємо, 5 квітня, під час позачергової сесії Львівської обласної ради депутати облради визнали роботу першого заступника голови Львівської обласної ради Парасковії Дворянин незадовільною, і достроково припинили її повноваження.

Сама ж Парасковія Дворянин заявила, що буде судитися з ЛОР, але не за посаду.  На її думку, під час звільнення було дуже багато порушень, зокрема і процедурних. «Ми хочемо показати, як у Львівській облраді порушують процедуру, регламент і закони» – заявляла пані Дворянин.

24 листопада Львівський окружний адміністративний суд Львова 24 листопада визнав звільнення з посади заступниці голови Львівської облради Парасковії Дворянин незаконним. Позов був задоволений частково. Другу частину позовних вимог ‒ визнати незаконним призначення першим заступником Андрія Білоуса – суд відхилив.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: