Запущений в космос автомобіль Tesla має шанси зіткнутися з землею, – дослідники

BBB7318F-F8ED-4D4E-BF2E-889BA78DA21C_w1023_r1_s
Фото: Голос Америки

Чеські та канадські дослідники з’ясували, що автомобіль Tesla, запущений в космос 6 лютого ракетою-носієм Falcon Heavy, має шестивідсотковий шанс повернутися назад на Землю в майбутні кілька мільйонів років.

Імовірність зіткнутися з Венерою у Tesla трохи менша – 2,5%, пише IA ZIK.

Дослідники створили і проаналізували 240 комп’ютерних модуляцій, щоб зрозуміти, як автомобіль буде переміщатися в космосі 3,5 мільйона років.

Як розповів астрофізик Ханно Рейн з Університету Торонто, у вчених було два припущення: автомобіль залишиться поруч з планетами земної групи (Земля, Марс, Венера, Меркурій) або під впливом гравітації Юпітера відправиться в зовнішню область Сонячної системи.

За розрахунками Рейна, Tesla буде пролітати біля Землі приблизно кожні 30 років. Дослідники підкреслюють, що, якщо автомобіль вріжеться в Землю, то, швидше за все, повністю згорить в атмосфері.

Нагадаємо, компанія Ілона Маска SpaceX 6 лютого запустила ракету-носій Falcon Heavy з електрокаром Tesla Roadster в якості вантажу. В автомобілі знаходиться манекен Старма в скафандрі SpaceX. У компанії планували, що Tesla буде літати навколо Сонця.

За планом автомобіль повинен був вийти на орбіту між Землею і Марсом, але в підсумку він попрямував в зону поясу астероїдів між Марсом і Юпітером. Через кілька днів Tesla внесли в базу космічних кораблів і об’єктів Сонячної системи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: