Глава МЗС Угорщини: Україна почала «міжнародну кампанію брехні»

630_360_1507626074-5910

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що Україна не запрошувала закарпатських угорців на консультації щодо мови освіти і звинуватив у початку «міжнародної кампанії брехні».

Про це йдеться у повідомленні на сайті  угорського уряду, передає Європейська правда.

«Україна, яка прагне досягти європейської інтеграції, нещодавно серйозно порушила міжнародні закони про захист меншин, дотримання яких також суворо вимагається Європейським Союзом», - сказав Сіярто.

Міністр заявив, що Україна «розпочала міжнародну кампанію брехні проти Угорщини та закарпатських угорців», пояснивши, що «закарпатські угорці не брали участь у нараді з українським урядом у Києві, де відбулися переговори щодо Закону України про освіту відповідно до вимоги Венеціанської комісії».

Він також заявив, представників угорської меншини не запросили на обговорення нового законопроекту, що базується на вже прийнятому законі, і якщо б вони брали участь у цій зустрічі, «то вказали б на всі наміри і цілі прийнятого Закон про освіту, який грубо порушують міжнародне право та права закарпатських угорців, і який Європейський Союз та Венеціанська Комісія попросили Україну внести зміни».

«Угорщина закликає Україну призупинити виконання Закону про освіту, а не проводити міжнародну кампанію брехні, поки не дійде до угоди з закарпатськими угорцями про всі деталі», - сказав Сіярто, додавши, що «Україна повинна нарешті розпочати переговори з закарпатськими угорцями».

Нагадаємо, міністр освіти Лілія Гриневчи 14 лютого заявила, що представники угорської меншини повідомили, що не братимуть участі у консультаціях щодо мови освіти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: