На Львівщині судитимуть чиновницю, яка незаконно передала 1,8 гектара землі 

51513-1_large

Загалом у володінні дванадцяти громадян опинилася територія площею майже 1,8 гектара. Через злочинні дії землевпорядника державі заподіяно збитки на суму близько 5 мільйонів гривень.

Правоохоронці встановили, що протягом 2005–2008 років землевпорядник однієї із сільрад Жовківського району, 45-річна місцева мешканка, виготовила технічну документацію із відведення у приватну власність 12 громадянам земельних ділянок загальною площею у 1,8 гектара під забудову, інформує прес-служба поліції Львівської області.

Зазначена територія прилягає до міжнародної траси і знаходиться поза межами населеного пункту. Згідно із вимогами чинного законодавства, виділені ділянки могли надаватись у власність лише відповідним органом виконавчої влади, а не органом місцевого самоврядування. Натомість чиновниця виготовила та подала на затвердження документацію, начебто ці землі знаходились у володіння сільради.

Слідче управління поліції області повідомило зловмисниці про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду. .

Землевпоряднику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: