У Львівській залізниці розповіли про «веселощі», які влаштували роми в приміській електричці (відео)

27983356_636266700098146_4886373797755032373_o
Фото: з фейсбук-сторінки Сергія Мотринця

У Львівській залізниці прокоментували проілюстровані у мережі світлини та відео, які були відзняті у електричці «Львів-Мукачево».

У Львівській залізниці прокоментували проілюстровані у мережі світлини та відео, які були відзняті у електричці «Львів-Мукачево».

Як розповіли Дивись.info в прес-центрі регіональної філії «Львівська залізниця», цей випадок, який трапився в поїзді №7001, сполученням «Львів-Мукачево», непоодинокий.

Як виявилось, представник залізниці (провідник) не має відповідних повноважень, аби врегулювати, чи завадити таким інцидентам.

«В цій ситуації він може лише закликати пасажирів, які порушують правила поведінки та громадський порядок на залізниці, до порядку. Фактично, це єдине повноваження, яке має представник провідної бригади в рухомому складі», - пояснив Андрій Везденко.

«В даному випадку, єдиний елемент впливу - звертатися як до самих порушників спокою в громадському транспорті, так і до громадськості. Зараз мова йде про ромів, потрібно зауважити, що в іншому вагоні їхали дорослі і жодним чином не реагували на поведінку дітей. Діти собі обрали вагон і «ні в чому собі не відмовляли», на відео це видно», - каже Везденко.

Також він зазначив, що в таких ситуаціях ще можна інформувати правоохоронні органи. «Проте, специфіка приміського руху полягає в тому, що він долає коротші відстані, аніж поїзди дальнього сполучення, відповідно, викликати наряд поліції (в цьому випадку до Мукачева) може не подіяти, адже порушники можуть вийти ще до цієї зупинки із рухомого складу», - додали в прес-центі.

За словами, Андрія Везденка, залізниця, в свою чергу, докладає максимум зусиль для того, щоб пасажири були максимально проінформовані про правила безпеки та правила поведінки на об’єктах інфраструктури і, зокрема, в рухомому складі.

«Загалом від хуліганських дій і дій вандалів минулого року зафіксовано 17 таких випадків пошкоджень, які завдали залізниці збитків на суму 122 650 гривень. Вже в цьому році зафіксовано 6 таких випадків, де внаслідок хуліганських дій було пошкоджено рухомий склад, салонне обладнання тощо. І зараз ця сума становить 25 251 гривень», - проінформував пан Андрій.

Окрім того, ще один випадок перебуває на експертизі і не виключено, що цей рухомий склад пошкоджено хуліганами потребуватиме ремонту в заводських умовах, відповідно, загальна сума завданих збитків рухомому складу може суттєво зрости.

Читайте також: «Ловці» проти ромів у Львові: де межа між правосуддям і порушенням прав людини?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: